Bůčková roláda

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

1 kg vyššího bůčku
2 klobásy
30 dkg salámu poličan ( turistický, selský)
2 vejce
sůl,pepř, kmín
4 rohlíky
pikantní hořčici
1 červenou papriku

Postup:


Bůček rozřízneme, utvoříme větší plát, naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, potřeme hořčicí. Salám nastrouháme, přidáme vejce, na kostičky nakrájené rohlíky předem namočené ve vývaru, promícháme. Směs rozetřeme na maso. Klobásy rozřízneme podélně na poloviny, poklademe na připravenou hmotu, přidáme pokrájenou papriku a svineme do rolády. Převážeme provázkem (jehly), dáme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C asi 2 hodiny. Během pečení roládu otočíme a podléváme výpekem.


Přílohy: sterilované zelí, knedlík, vařený brambor

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.