Bistro v areálu Rolava by se mělo otevřít v červnu letošního roku

21. únor 2020 14:30

Stavba nového bistra v rekreačním areálu Rolava v Karlových Varech je zhruba v polovině. Dokončeno by mělo být podle náměstka primátorky Tomáše Trtka do konce května a s otevřením se počítá v červnu.

Město už připravuje výběrová řízení na vybavení. „Nově jsme schválili materiál na pořízení gastro vybavení do kuchyňské části v hodnotě 1,3 milionu korun. Dále budeme připravovat výběrové řízení na dodávku mobiliáře, lavic a stolů pro venkovní část. A současně vypíšeme výběrové řízení na provozovatele zařízení,“ popsal Trtek.

Stavba Bistra Rolava, která má stát pět milionů korun, začala v říjnu loňského roku a stavební práce na počátku stavby mírně zdrželo deštivé počasí při stavbě základů budovy. Termín dokončení budovy se tak proti původním předpokladům posunul zhruba o dva týdny. Aby nebyl volnočasový areál na počátku sezony bez občerstvení, město na dobu, než se otevře nové bistro, vypíše soutěž na provozovatele dočasného mobilního občerstvení.

Předešlé vedení města plánovalo místo bistra vybudovat v areálu plnohodnotnou restauraci Café Rolava s celoročním provozem. Nová koalice se ale rozhodla dát přednost menšímu a levnějšímu objektu s převážně otevřeným prostorem pro návštěvníky.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio