Biatlonový oddíl v Ostrově by se mohl dočkat nového zázemí

23. říjen 2023 11:35

Střelnice, tréninková dráha a modernější zázemí pro uskladnění sportovního vybavení. To by měl obsahovat projekt nového biatlonového areálu v Ostrově u Karlových Varů.

V Ostrově na Karlovarsku připravují úpravy travnaté louky v blízkosti městského fotbalového hřiště. Území by se mělo během dvou let proměnit v nový sportovní areál mladých biatlonistů. Podmínky pro jejich přípravu jsou totiž dlouhodobě provizorní. Mladí sportovci musí kvůli letní přípravě cestovat do okolních měst a obcí.

Předsedkyně biatlonového oddílu Michaela Kuncová proto jedná s městem o možnosti upravit právě travnatou plochu v blízkosti fotbalového hřiště. „My bychom rádi, aby tady vznikla střelnice, kterou bude deset střeleckých stavů, aby byla oplocená, nedalo se tam vniknout a nikdo nám ten materiál neničil,“ uvedla.

Přání biatlonistů by se mohlo brzy splnit. Kromě střelnice pro vzduchovky by totiž na stávající louce mohl vzniknout krátký tréninkový ovál pro letní přípravu na kolečkových bruslích a lyžích, se kterým počítá radnice.

O přesné podobě tréninkového oválu a vzduchovkové střelnice chtějí zástupci města s představiteli biatlonového oddílu ještě jednat.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio