Bezplatný kurz podnikání poradí zájemcům na Karlovarsku, jak na to

7. září 2021 14:35

Pět workshopů pro začínající podnikatele nebo lidi, kteří o podnikání uvažují. To je projekt Podnikni to!, který už v polovině září začne i v Karlových Varech.

Projekt by měl pomoci stávajícím živnostníkům s rozvojem jejich činnosti i lidem, kteří podnikat teprve plánují. Workshopy podporuje karlovarská radnice, která inspiraci našla na jižní Moravě. „Rozvíjíme podnikavost v regionech tak, aby ti, kteří chtějí podnikat, mohli zůstat tam, kde žijí. Díky podpoře města nabízíme zdarma kurz, který se skládá z celkem pěti workshopů,“ uvedla kurzová manažerka Lenka Pláteníková.

„Kurz je pro všechny občany Karlových Varů a okolních obcí. Během měsíce zájemci získají základní znalosti a kompetence k tomu, aby nastartovali bez rizik svůj projekt. Kurz je maximálně praktický, minimálně teoretický,“ dodala Pláteníková.

Kurzem bude provázet zkušený podnikatel, který díky letité praxi ukáže účastníkům postupy, jak lze podnikání nastartovat s minimem rizika a investic i z menšího města nebo obce. Školení se skládá z celkem 5 setkání probíhajících jednou týdně vždy ve středu. První odstartuje ve středu 15. září 2021 v 17:30 v Inovačním centru INION.

autoři: Ivana Sedláčková , Jitka Brožková , nkr
Spustit audio