Během silvestrovské noci vyjížděli hasiči Karlovarského kraje k 23 požárům

Hasiči Karlovarského kraje vyjeli během oslav příchodu nového roku ke třiadvaceti událostem. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala byla většina požárů způsobená zábavní pyrotechnikou.

„Jednalo se například o požár v Chodově či Ostrově, kde právě letící raketa zalétla do obytných domů. V jednom případě způsobila požár balkonu a v druhém případě požár zateplení toho domu,“ uvedl Martin Kasal.

Vyšetřovatel požárů vyjížděl také k popálené osobě od zábavní pyrotechniky do Jenišova na Karlovarsku. Jednalo se o jedinou událost se zraněním. Hasiči vyjížděly převážně k menším požárům. Ty způsobily zbytky zábavní pyrotechniky, a to například v Aši, nebo v Chebu. Přesné škody způsobené požáry zatím vyčísleny nejsou.

Napilno měli také policisté a záchranná služba

Během silvestrovské noci zaznamenali záchranáři Karlovarského kraje více než 50 událostí. Převážné se jednalo o běžné úrazy, ale záchranáři vyjížděli i k případu fyzického napadení a ke zranění zábavní pyrotechnikou, informoval mluvčího krajských záchranářů Radek Hes.

Policisté Karlovarského kraje přijali na tísňové lince celkem 151 oznámení. Podle krajského mluvčího Jakuba Kopřivy se nejčastěji jednalo o rušení nočního klidu, dále pak o výtržnosti, fyzická napadení nebo další protiprávnímu jednání podnapilých osob.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio