Bazén hotelu Thermal by mohl využívat přebytečnou vřídelní vodu

17. srpen 2017

Dva roky uzavřený bazén karlovarského hotelu Thermal by mohl využívat přebytečnou vřídelní vodu. Navrhnul to Český inspektorát lázní. Budovy nad bazénem zase chce využít pro designové centrum sdružení PROTEBE live.

Výhodou využívání odpadní vřídelní vody, která dnes bez užitku vytéká do řeky Teplé, by bylo snížení nákladů na nákup vody. Cílem má být veřejně přístupný bazén s originální karlovarskou vřídelní vodou.

Po znovuotevření bazénu, který byl jedním ze symbolů lázeňské města, volá veřejnost i odborníci. V dohledné době se tak ale zřejmě nestane, protože ministerstvo financí, které hotel ve státním vlastnictví spravuje, chystá rekonstrukci hotelu. Bazén má přijít na řadu až v druhé fázi.

Podle informací ministerstva financí by měly opravy ubytovací části hotelu stát až 450 milionů korun. Začít by měly počátkem příštího roku.

V případě znovuotevření bazénu by se město nebránilo diskusi o případném podílu na provozních nákladech. Podle karlovarského primátora chápe město bazén jako veřejnou službu.

zdroj: ČTK
Spustit audio