Autobusový dopravce Ligneta končí s meziměstskými linkami, bude provozovat už jen MHD v Sokolově

26. září 2024 11:55

Dopravce Ligneta po 27 letech ukončí provoz meziměstských autobusových linek. Jak potvrdilo vedení společnosti, můžou za to ekonomické i politické důvody.

Klíčovým problémem byla skutečnost, že meziměstské linky nebyly dotované krajem, a provozovatelům se je už finančně nevyplatilo udržovat. Od října 2024 proto přestanou jezdit autobusy Lignety mezi Karlovými Vary a Chodovem. Dopravce se bude soustředit výhradně na provoz městské hromadné dopravy (MHD) v Sokolově, kde bude i nadále zajišťovat místní dopravní služby.

Od 1. října 2024 přebere meziměstskou autobusovou dopravu Karlovarský kraj. Provoz těchto linek bude dotován a zajišťovat je bude krajský dopravce DPKV a.s. (Dopravní podnik Karlovy Vary).

Cestující, kteří mají nevyčerpaný zůstatek na čipových kartách Ligneta, si mohou požádat o jeho vrácení. Podle informací uvedených na webu společnosti je nutné vyplnit žádost. Pro podání žádosti je potřeba čipová karta a kartička „POUČENÍ“ s PIN kódem, která byla součástí balení při nákupu karty. Vyplněnou žádost lze zaslat emailem na adresu cipovky@ligneta.cz nebo osobně podat na autobusovém nádraží v Chodově v trafice. Po podání žádosti bude čipová karta zablokována a nebude možné ji znovu použít.

autor: nkr
Spustit audio

Nejnovější zprávy