Areály v Krušných horách i po oblevě zůstaly v provozu

29. prosinec 2023 07:55

Lyžařské areály v Karlovarském kraji zvládly oblevu a jsou dál v provozu. Na horách začalo opět v noci mrznout, běžecké tratě jsou ale sjízdné s velkými omezeními. I v nižších polohách sníh na sjezdovkách zůstal, i když mimo ně je jen tráva a bláto.

Podle předpovědi by se na víkend mohlo opět mírně ochladit a podmínky pro lyžování by se mohly zlepšit. „V provozu máme všechny lyžařsky propojené části areálu a na sjezdovkách leží až 80 centimetrů sněhu. V provozu je lanová dráha Prima Express z Jáchymova, Dámská, CineStar Express, Suzuki, Štikovka na Neklidu a vlek v MiniAreálu. Připraveno je 18 kilometrů sjezdovek lehké a střední obtížnosti,“ informuje největší areál v Krušných horách Klínovec.

I další z velkých areálů pod Klínovcem Plešivec sice přišel o část sněhu, je ale stále v provozu. Aktuálně jezdí lanovka Abertamy a sjezdovka č. 6 Renata i dětský park s lyžařskou školou. Čím níže položené lyžařské areály jsou, tím více je zasáhla obleva o vánočních svátcích. Přesto se stále lyžuje například v Potůčkách a v provozu byla jedna sjezdovka i v Mariánských Lázních nebo na Bublavě.

Poslední údržbu lyžařských stop rolba zajistila v noci na středu na velkém okruhu Ježíškovy cesty a dále po Jáchymovské spojce k abertamské silnici a od rozcestí pod Špičákem k Mrtvému rybníku. „Trasy jsou tak v nejlepší kondici z tras v oblasti od Božího Daru po Bublavu. I na těchto trasách je ale nutné některé úseky bez sněhu přenášet. Nezbývá než čekat na další sněžení,“ doplnili správci běžeckých tras.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio