„Anglický“ týden završí Karlovarsko domácí bitvou gigantů

18. leden 2019 12:30

Od středečního vystoupení v italské Modeně v Lize mistrů se volejbalisté Karlovarska už soustředí na českou extraligu. Po jediném tréninku vyzvou druhý tým tabulky.

Soupeřem karlovarských volejbalistů se stane Dukla Liberec. „Oni mají taky asi jen jeden trénink s míči na extraligu, takže to bude pro všechny stejné,“ srovnal účinkování Dukly v pohárové Evropě blokař Marek Beer.

Třicetiletý středový hráč mistrovského Karlovarska má za sebou tři sezony právě v dresu Liberce, s nímž to dotáhl do extraligového finále. V podzimním vypjatém duelu pod Ještědem pomohl Karlovarsku k výhře v pěti setech.

„S klukama se dobře znám, bude tam určitě rivalita, už ten první zápas byl pořádně vyhecovaný,“ vyprávěl Beer. „Bude dobré vyhrát i podruhé a ukázat Liberci, kdo je tady pánem.“

Týmy Karlovarska a Liberce zažívají zcela odlišný průběh sezony

Obhájci titulu vládli úvodní fázi nejvyšší soutěže se šňůrou osmi vítězství, jenže pak i vlivem nabitého programu s Ligou mistrů prohráli čtyři ze sedmi extraligových zápasů. Liberec se po vlažném startu dostal do formy a od začátku prosince vítězí výhradně s plným bodovým ziskem.

„Hodně bude záležet na tom, kdo se teď líp zadaptuje a bude mít na ten zápas víc sil,“ předpokládá blokař Beer. „Rozhodne agresivita, méně chyb a celkově lepší výkon.“

Extraligovou odvetu mezi Karlovarskem a Libercem hostí karlovarská Hala míčových sportů v sobotu 19. ledna od 18 hodin.

autor: nkr | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio