Akce Jehla: Strážníci v Karlovarském kraji čistí dětská hřiště od nebezpečných předmětů

27. březen 2024 11:35

Strážníci z několika měst Karlovarského kraje se zapojili do celostátní akce Jehla, která si klade za cíl vyčistit dětská hřiště a sportoviště od nebezpečných předmětů.

Při akci Jehla, pojmenované podle hlavního hledaného předmětu, injekční stříkačky, strážníci provádějí důkladné prohledávání dětských hřišť pomocí detektorů kovů. Hlavním cílem je zajistit bezpečnost dětí a rodin, které navštěvují veřejná dětská hřiště.

Na kontrolu hřišť se zaměřili i strážníci ve Františkových Lázních

Mezi nejčastěji nalezené patří injekční stříkačky, víčka od piv, plechovky a další odpadky, které by mohly způsobit dětem nepříjemná zranění.

Do akce se zapojila například Městská policie ve Františkových Lázních. Naposledy se tady strážníci zaměřili na rizikové místo poblíž fotbalového hřiště, kde tráví kromě dětí čas taky sportovní fanoušci. Žádné injekční stříkačky a zvlášť nebezpečný odpad ale nenašli. 

Městská policie přesto upozorňuje veřejnost na to, aby se ani v dobré víře o sběr infekčního materiálu nepokoušela sama. V případě, že naleznete jakýkoliv podezřelý materiál, je nezbytné kontaktovat bezpečnostní linku 156, nebo upozornit příslušníky městské policie v ulicích.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio