Abertamy hostí Mistrovství Evropy psích spřežení

8. listopad 2018 15:30

Slavnostním zahájením v krušnohorských Abertamech odstartuje premiérové mistrovství Evropy psích spřežení na kárách.

Do Krušných hor se ke dni psích spřežení sjede přes sto mašérů, kteří zde budou bojovat o evropské tituly. Mašéři se představí v několika kategoriích, jsou pro ně přichystány tratě o délce dvacet, deset a půl, osm a pět kilometrů.

Závodníci absolvují celkem tři kola, z nichž poté vzejdou mistři Evropy či vícemistři. Start i cíl závodu je na louce na Větrově. Časy jednotlivých kol se budou sčítat a nejrychlejší se stane mistrem Evropy.

Mushing, psí spřežení

Pro diváky je přichystán bohatý doprovodný program včetně ohnivé show, která bude na programu v sobotu 10. listopadu od sedmé hodiny večerní před abertamskou radnicí. Během závodů budou k dispozici projížďky se psím spřežením, stánky s vybavením pro psy a chybět nebude ani občerstvení.

Ve čtvrtek 8. listopadu v 18 hodin dojde ke slavnostnímu zahájení závodů s průvodem. V pátek a v sobotu po půl desáté ráno pak odstartují první dvě kola na louce na Větrově. Neděle přinese poslední třetí kolo během deváté hodiny ranní a v 15 hodin dojde k vyhlášení výsledků a ocenění vítězů.

autor: nkr | zdroj: Město Abertamy
Spustit audio