Zapečený chřest s bylinkovou rýží

Suroviny:250g bylinkové rýže (rýže uvařená s bylinkami), balíček chřestu, 400g sýra typu Gouda nebo Parmazán, 1,5 dc zakysané smetany, sůl a pepř.

Postup: Chřest uvaříme do poloměkka. Připravíme si sýrovou omáčku – sýr nastrouháme najemno, 100g si dáme stranou. Do zbylého sýra zamícháme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř a dobře promíchám. Vznikne nám taková hladká, polotekutá hmota. Vymažeme pekáč, rozprostřeme do něj rýži, na ni naskládáme chřest, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů..

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.