Vepřové na bazalce

Bazalka se dobře snoubí s rajčaty.           

Ingredience
  • 500 g vepřového masa - kýta nebo plecko
  • 2-3 lžíce oleje
  • bazalka – sušená nebo čerstvá
  • 6-7 sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 200 ml kokosového mléka

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky, zatáhneme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme bazalku, podlijeme a dusíme asi půl hodiny.
  2. Pak přidáme nakrájená sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek a udusíme do měkka.
  3. V závěru přilijeme kokosové mléko a necháme přejít var. Podáváme s těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.