Vepřové na bazalce
Bazalka se dobře snoubí s rajčaty.
Ingredience
- 500 g vepřového masa - kýta nebo plecko
- 2-3 lžíce oleje
- bazalka – sušená nebo čerstvá
- 6-7 sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 200 ml kokosového mléka
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky, zatáhneme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme bazalku, podlijeme a dusíme asi půl hodiny.
- Pak přidáme nakrájená sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek a udusíme do měkka.
- V závěru přilijeme kokosové mléko a necháme přejít var. Podáváme s těstovinami.
Související
-
Vepřové pečené s pohankou
Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Volte raději světlou, ta tmavá je zpracovaná tepelně a část užitečných látek ztrácí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.