Veletrh práce a vzdělávání v Plzni pomůže lidem najít zaměstnání nebo brigádu

23. leden 2013

Najít si práci, brigádu nebo zjistit, jak si doplnit potřebné vzdělání. To jsou jen některé možnosti, které nabízí Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem. Od 10 do 18 hodin se dnes koná v kulturním domě Peklo v Plzni. Vstup pro návštěvníky je zdarma.

Veletrh je určen všem, kteří chtějí získat nebo změnit zaměstnání, dozvědět se o možnostech dalšího vzdělávání nebo si najít jen brigádu, říká za organizátory Barbora Kuralová.

„Očekáváme podniky, společnosti, které budou nabízet volné pracovní pozice. Od dělnických a technických pozic, například pozice operátorské nebo pozice logistiků, přes administrativní pozice až po pozice kvalifikované, například v oboru ekonomickém, elektrotechnickém nebo energetickém. Zároveň také vzdělávací instituce, které budou nabízet různé formy vzdělávání, především dospělých,“ upřesňuje Kuralová.

Součástí veletrhu jsou i přednášky, například na téma: Jak se připravit na pracovní pohovor, jak získat práci v zahraničí nebo jaké existují formy práce vhodné pro řešení rodinné situace.

Zájemci mohou využít i personální testování, protokol s výsledky pak mohou přiložit k životopisu pro zaměstnavatele. A nebude chybět individuální poradenství, kde zodpoví dotazy z oblasti vzdělávání a trhu práce.

Veletrh práce a vzdělávání se koná v plzeňském kulturním domě Peklo od 10 do 18 hodin.

autor: čer
Spustit audio