Vaření s řepou, medem a navíc troška strašidelné inspirace
Pochutiny z řepy, recept na staročeský medovník a hallowenské čarování na talíři. Rozmanitou inspiraci pro všední i sváteční vaření nabízí kulinář Petr Stupka.
Související
-
Čokoládový chlebíček s řepou
Červená řepa má spoustu blahodárných účinků na lidské zdraví. Byla by tedy obrovská škoda nevyužít ji v kuchyni. Hodí se i do sladkých dezertů. Zkuste recept Petra Stupky.
-
Rychlý boršč s červenou řepou
Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. Pokud ale vyzkoušíte variantu podle kulináře Petra Stupky, budete mít polévku hotovou za pouhých třicet minut.
-
Mramorová bublanina
Bublanina patří mezi klasické dezerty české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste recept na dvoubarevnou bublaninu s ovocem kuchařského čaroděje Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.