Vánoční svátky v našem programu budou opět pohádkové

12. prosinec 2020 20:00

Celkem patnáct překrásných pohádek pro vás chystáme během letošních Vánoc. Těšte se třeba na příběh Okřídlený sněhulák nebo Kterak Kašpárek a Spejbl pekli vánočku.

Pohádky uslyšíte každý den v těchto časech: 8:40, 10:15, 14:45, 15:40 a 17:00 hodin. Některé jsou půvabné pětiminutové jednohubky, ty podvečerní vás budou bavit půl hodiny. V premiéře zazní Ovčácká pohádka Milana Nyklese a třídílný Šumavský pohádkář Ondřeje Fibicha.

Určitě si nenechte ujít naše pravidelné chvilky humoru s názvem Úsměv, prosím! Přichystali jsme pro vás veselé vánoční příběhy a zážitky v podání známých českých herců a komiků.

A když už jsme u populárních a oblíbených herců – nezapomeňte pořad Vánoce ve Slunečné. Uslyšíte ho na Štedrý den i na první svátek vánoční od 13 hodin. V 16 hodin pak budou připraveny vánoční Hvězdné návraty.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.