V budově rozhlasu vystavují žáci ZUŠ Zámeček. Podívejte se alespoň na fotografie

13. leden 2021 06:30, aktualizováno
Výstava děti ze ZUŠ Zámeček

Obrazy vznikaly v průběhu jednoho roku. Jedná se nejčastěji o temperu nebo pastel. Jsou tu vystaveny i kresby uhlem a také pár keramických prací.

Výstava děti ze ZUŠ Zámeček

„Instalace byla vnímána jako pohled do světa malíře. Šlo mi o to, aby děti mohly prezentovat své práce, protože výstava měla být už jednou v dubnu, ale to bylo nerealizovatelné. "Snažila jsme se, aby výstava mohla za každou cenu proběhnout,“ řekla Kamila Hoja Šedý, vedoucí Základní umělecké školy. Díla jsou tedy nyní přece jen vystavena, ale prostor je veřejnosti nepřístupný. 

Žáci mají vlastní prostor

„Od minulého roku máme vlastní budovu v Křimicích. Ta budova je velice pěkně a nově zařízená. Je tam zrealizovaný nový keramický ateliér. Děti mají vlastní zahradu, takže mohou tvořit i venku,“ dodala Kamila Hoja Šedý.

„V tomto školním roce jsme moc času neměli pro realizace těch vlastně normálních prací vzhledem k epidemiologické situaci jaká je, ale snažili jsme se spíš pracovat v okolí naší školy. Chodili jsme malovat do zámeckého parku v Křimicích. Realizovali jsme několik výstav pro Křimice,“ dodala vedoucí školy.

Děti a příroda

„Děti vedeme ke vztahu k přírodě. Minulý rok jsme dělali velký cyklus cirkusů, který byl poté instalovaný v Hospicu svatého Lazara v Plzni. Pro děti je to důležité k rozvoji empatie. Vidí, že jejich činnost může mít pozitivní dopad i pro někoho jiného,“ řekla Kamila Hoja Šedý.

autor: Anděla Blažková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio