Štrůdl od Mirky

Recept Miroslavy Kolebabové – konzultantky zdravé výživy a poruch páteře

Suroviny:

1 a 1/2 hrnku celozrnné hladké mouky
1 a 1/2hrnku bílé mouky
1 vejce
2 lžíce jablečného octa
1 hera
12 lžic mléka (může být i sojové)
nastrouhaná jablka
mletá skořice
ovocný cukr (diabetici bez cukru)
kukuřičná strouhanka
rozinky (nejlépe bio)

Postup:


Mouky, vejce, ocet, Heru a mléko smícháme a vytvoříme těsto, které dáme do lednice na 1 hodinu.

Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme na tenkou placku, posypeme kukuřičnou strouhankou a rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, cukrem a rozinkami. Zavineme závin a položíme na vymazaný plech. Pečeme cca 30 minut ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.