Řezy "obližprst"
Řezy "obližprst"
recept naší kolegyně z Karlových Varů Andrey Strohmaierové
Suroviny na těsto:
5 vajec
100g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
100g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2dcl oleje
100g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
100g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2dcl oleje
Postup:
Žloutky ušlehat s cukrem, přidat ostatní přísady, naposledy lehce vmícháme sníh z bílků.
Suroviny na krém a sníh:
5 žloutků
2 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr
250g másla
Sníh:
5 bílků
300g krystalového cukru
Příprava :
suroviny vyšleháme nad párou
2 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr
250g másla
Sníh:
5 bílků
300g krystalového cukru
Příprava :
suroviny vyšleháme nad párou
Postup:
Na upečené těsto rozprostřeme krém a navrch dáme sníh. Posypeme Grankem a dáme odležet do chladna.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.