Postní Kuchařské čarování, tedy vaření bez masa, s výjimkou ryby
Postní pokrmy našich předků, dobře upravená ryba a něco sladkého nebude chybět v prvním postním Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka připomene třeba recept na pučálku.
Související
-
Sušenky a placičky pro období půstu
Půst zakazoval jíst především maso a živočišné tuky. Připravovaly se tak v mnoha obměnách různé sladké a bezmasé pokrmy. Recepty na některé z nich shromáždil Petr Stupka.
-
Devět pravidel půstu – místo masa luštěniny, denně zeleninu, více obilí a další tipy
Doba předvelikonočního půstu nabízí možnost, jak na pár týdnů pozměnit navyklý jídelníček. Kuchař Petr Stupka doporučuje dodržovat deset pravidel.
-
Zimní saláty našich předků
V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.