Poslové jara v kuchyni, kouzla s vejci a sladká omeleta Monako
Kopřivy, bršlice, medvědí česnek a další bylinky ovládnou Kuchařské čarování. Kulinář Petr Stupka se totiž zaměří na posly jara v kuchyni. K tomu přidá několik kouzel s vejci a recept na sladkou a věhlasnou specialitu, omeletu Monako.
Související
-
Jarní kopřivová omáčka
Mladé kopřivy jsou plné vitaminů a jiných blahodárných látek, navíc je můžete snadno natrhat na mnoha místech. Přidejte je do bramboráku, omelety, nádivky a zkuste omáčku.
-
Nejzdravější a nejčerstvější zelenina pro každého
Naklíčená semínka jsou jednoznačně nejlepším zdrojem energie proti jarní únavě, říká kulinář Petr Stupka. Nechte naklíčit obyčejnou čočku a za pár korun získáte poklad.
-
Jarní špenátová polévka
Osvědčený recept na špenátovou polévku nabízí kulinář Petr Stupka. Pokud doplníte, nebo zcela nahradíte špenát mladými kopřivami, získáte silnou zbraň proti jarní únavě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.