Plzeňská Techmania zve na další ročník Noci vědců

27. září 2012

Už po sedmé se v pátek koná po celé republice Noc vědců, největší celoevropská akce na podporu vědy a techniky. A věda se populární formou představí také v Plzni. Letos ale nebude Noc vědců probíhat jako v předchozích letech ve vědeckém centru Techmania, kde pracují stavební stroje na novém planetáriu, ale přesune se na Slovany.

Populární akce proběhne v prostorách VOŠ a SPŠE Plzeň od 17:00 do 22:00 hodin. Návštěvníky čekají přednášky, workshopy, hudební vystoupení, soutěže, vědecko-technické show a třeba i ukázky černého řemesla. Prohlédnout si můžete také například repliku děla z třicetileté války, vyzkoušet si originální quadrokoptéru nebo se projet elektrickými jednostopými vozítky.

Seznámit se můžete i se začínajícími vědci: jedním z nich je dvacetiletý Michael Hrabě, který v rámci programu Techmania Talent navrhl a zkonstruoval originálního šestinohého robota. Robotiky ostatně bude všude plno: své vám o tom poví Robotický klub a jeho technika nečekaných možností.

Noc vědců v plzeňské Techmanii

Návštěvníci Noci vědců se mohou těšit i na celou řadu show a pokusů z dílny Techmanie: například nahlédnout už nyní do zákulisí projektu supermoderního 3D planetária, které se v Plzni otevře na podzim příštího roku! Chybět nebudou ani astronomická pozorování Hvězdárna a planetária hl.m.Prahy nebo celá řada originálních deskových her.

autor: čer
Spustit audio