Na karlovarském Tourfilmu soutěží na tisíc snímků

9. říjen 2008
Tento pořad

V Karlových Varech letos soutěží o ceny při festivalu filmů o turistice a cestování Tourfilm téměř tisícovka snímků ze 136 zemí. Porota musí vybrat ty nejlepší mezi 584 filmy a 306 multimediálními projekty. 41.ročník Tourfilmu je součástí takzvaného karlovarského týdne, podporovaného Českou centrálou cestovního ruchu. Projekce filmů doplňují besedy se zajímavými osobnostmi. Dnes je velká část doprovodného programu zaměřená na vysílání České televize. Na podrobnosti se Zdeněk Trnka zeptal Rostislava Vondrušky ředitele státní agentury Czech Tourism.

O pocty nejvyšší letos opět usiluje hostitelské město Karlovy Vary, které na některé z prestižních cen dosud nedosáhlo. Loni nasadilo do hlavní soutěže film režiséra Pavla Riese Karlovarské obrazy a získalo alespoň Cenu hejtmana Karlovarského kraje. Letos chce dosáhnout výše a přihlásilo snímek Vary Karla IV. stejného režiséra. Část hudby nahrál Kyle Eastwood, syn herce a režiséra Clinta Eastwooda. Film vznikl k letošním oslavám 650. výročí města.

Logo

Tourfilm letos nabídl také větší počet projekčních sálů přístupných nejen odborným porotám, ale i veřejnosti. Vedle tradičního festivalového centra v Grandhotelu Pupp to je letos premiérově městské kino Čas a na Dolní nádraží přistavený Kinematovlak.

autor: zdt
Spustit audio