Otazníky nad využitím Císařských lázní

2. září 2014
Tento pořad

V současné době stále není jasné, co vše najdeme v historických Císařských lázní po velké rekonstrukci. Objekt v loňském roce odkoupil od Karlových Varů, Karlovarský kraj. Pro jeho využití už padlo několik variant. Zdali se ale uskuteční, to není jasné. Více už Andrea Strohmairová

Karlovy Vary chtějí prosadit do projektu na opravu historických Císařských lázní i zázemí pro sídlo balneologického institutu. Prostory mohou vzniknou tak, že se zmenší místo pro Karlovarský symfonický orchestr, který tam má také působit. Rekonstrukci objektu chystá Karlovarský kraj jako jeho majitel, s městem přitom spolupracuje. Nyní vzniká studie pro územní řízení a v ní chce magistrát připomínky uplatnit.

Císařské lázně vznikly podle vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera v roce 1895. V budově plánuje Karlovarský kraj vytvořit kromě víceúčelového sálu rovněž reprezentativní expozici krajského muzea. Projekt počítal i s tím, že by budova sloužila mezinárodnímu filmovému festivalu. Tuto úlohu ovšem převezme nová karlovarská multifunkční aréna.

Spustit audio