Masopustní dobroty z celého světa a vzpomínek posluchačů
Masopust je tématem Kuchařského čarování kulináře Petra Stupky. Bude mluvit o dobrotách z různých koutů světa, přidá recepty na speciality ze škvarků či masopustní roládu z krkovičky. K tomu bude prostor na vzpomínky posluchačů
Související
-
Masopustní křehulky
Rychlé a jednoduché těsto s tvarohem a mandlemi je základem masopustních křehulek. Zkuste smaženou sladkou dobrotu, která se podává s marmeládou a smetanou.
-
Škvarkové pagáčky
Slané škvarkové pečivo se dříve v různých obměnách peklo všude uprostřed Evropy. Tento recept je z Valašska, kromě pšeničné mouky se v něm používá také mouka pohanková.
-
Poctivá domácí paštika podle desatera Petra Stupky
Udělat dobrou zvěřinovou paštiku je výzva. Ale i radost. Pokud totiž zvládnete základy přípravy, můžete si pak už připravovat masové pomazánky s rozmanitými ingrediencemi.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.