Lehce nasládlé čarování z darů podzimu
Kulinář Petr Stupka ve svém pořadu naservíruje na několik způsobů upravenou červenou řepu, uvaří podle Dobromily Magdalény vydatnou kořínkovou polévku a přidá k tomu ovocné variace a dva vyzkoušené recepty na pečivo z ořechů. Kuchařské čarování totiž tentokrát bude lehce nasládlé z darů podzimu.
Související
-
Recepty s červenou řepou – salát, boršč, sladký chlebíček
Červená řepa je kouzelná. Výrazně podporuje růst a obnovu buněk, odstraňuje jedovaté látky, omlazuje, chrání srdce. Jak ji využít v kuchyni? Inspirujte se u Petra Stupky.
-
Rožmberská rybí polévka
Na výlovu rybníka Rožmberk vaří kulinář Petr Stupka pravidelně rybí polévku. Spokojení strávníci poté prosí o recept, a tak ho autor pořadu Kuchařské čarování nabízí.
-
Čokoládový chlebíček s řepou
Červená řepa má spoustu blahodárných účinků na lidské zdraví. Byla by tedy obrovská škoda nevyužít ji v kuchyni. Hodí se i do sladkých dezertů. Zkuste recept Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.