Lečo a jeho rozmanité variace

Inspiraci na letní vaření s rajčaty, paprikami a cibulí nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Pořad věnuje leču, které se připravuje od nepaměti.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Papriky zapečené po středomořském způsobu

    Papriky jsou výborná sezónní zelenina. Pokud vás už nebaví klasická plněná paprika, můžete zpestřit jídelníček jedním skvělým receptem s přímořskou příchutí.

  • Krémová zeleninová polévka

    Polévka ze zeleniny, kterou můžete sebrat na vlastní zahrádce, zjemněná smetanou se skvěle hodí do obědového menu nebo třeba jako lehká večeře. Zkuste recept Petra Stupky.

  • Minestrone z Lombardie

    Čas od času se hodí okrášlit jídelníček zahraničním receptem. Zkusit můžete třeba klasickou italskou polévku minestrone. Jak ji správně připravit, zjistil Petr Stupka

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.