Lávka přes Ohři už je opět na svém místě

11. prosinec 2008
Tento pořad

Z Královského Poříčí do Těšovic a Sokolova je opět možné přejít pěšky nebo na kole za pár minut... Důležitá dopravní spojnice přes řeku Ohři na svém místě chyběla celý rok. Obec Královské Poříčí a město Sokolov se složily na stavbu nové lávky přes Ohři, která byla včera slavnostně otevřena. Starostu Poříčí Ivana Stefana v této souvislosti vyzpovídal Zdeněk Trnka.

Původní lávka se rozpadla zhruba před rokem. Lidem hodně chyběla. Je jen štěstím, že se za dobu, kdy lidé museli chodit pěšky po silnici, nikomu nic nestalo. Chybějící lávka také přerušila cyklostezku ze Sokolova přes Poříčí do Lokte a Karlových Varů. Královské Poříčí se dohodlo se Sokolovem a zaplatily po 1,1 milionu a kraj přispěl 200.000 korunami na projekt.

Mezi Poříčím a Těšovicemi vedla dřevěná lávka odnepaměti. Původní ale v vzala v roce 1949 velká voda. Poté byla v 50. letech na jejím místě postavena nová, i když nikdy nezkolaudovaná, která vydržela 50 let. Právě otevřená lávka, rovněž dřevěná, zavěšená na lanech, má být jen dočasnou, dokud oba břehy nespojí nový pevný most.

autor: zdt
Spustit audio