Krůtí směs v bramboráku

podle paní Hanky z Chebu

Ingredience
  • Na směs: 300 g krůtího masa
  • 1 pórek
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • olej na smažení
  • sůl
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 cibule
  • Na bramborák: 800 g brambor
  • sůl
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • olej

Krůtí maso odblaníme, opláchneme, usušíme, nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm krátce orestujeme. Ochutíme grilovacím kořením a sojovou omáčkou. Přidáme papriky s pórkem, česnek a kečup. Promícháme a podusíme do měkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a směs podle chuti osolíme.

Oloupeme a nastrouháme brambory, osolíme a necháme 10 minut odstát. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme mouku vejce a mléko, rozetřený česnek a majoránku. Směs dosolíme, opepříme a zamícháme.

Bramboráky opečeme, do hotových bramboráků plníme masovou směs, přeložíme napůl a podáváme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.