Kosmatice

Podle Václava Malovického – vlastivědného gurmánského etnografa a spisovatele

Suroviny:


Čerstvě rozkvetlá květenství bezu
1/4kg hladké mouky
1/4l mléka
3 vejce
sůl

Postup:


Čerstvě rozkvetlá květenství bezu dobře vypereme ve studené vodě. Zbavíme dlouhých stonků a obalíme v těstíčku. Těstíčko si připravíme z mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli. Mléko můžete nahradit vínem nebo pivem. Na pánvi rozpálíme tuk na smažení a obalené květy usmažíme do zlatova. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborem a zeleninovým salátem.

autor: odborník

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka