Karlovy Vary se chystají na filmový svátek

30. červen 2008
Tento pořad

V Karlových Varech vrcholí přípravy na tradiční Mezinárodní filmový festival, který se uskuteční od 4. do 12.července. Kromě organizačního štábu se do lázeňského města začínají postupně sjíždět známé osobnosti. Už teď je navíc jisté, že dopravní režim bude po dobu konání filmové přehlídky zcela jiný než dnes. Za náměstkem karlovarské primátorky Petra Keřky si v této souvislost zašel pro podrobnější informace Zdeněk Trnka.

Město i hoteliéři se chtějí opět prezentovat v tom nejlepším světle a svátku filmu nyní podřizují veškerou činnost. Radnice se letos dokonce dohodla se stavebními firmami, že v centru města omezí po dobu festivalu své práce na minimum, aby hosté nebyli rušeni.

Město letos podporuje festival osmi miliony korun, ale konečná částka bude možná vyšší. Jeho vkladem je rovněž zapůjčení kina Čas.

Logo

K tradičním festivalovým centrům patří hotel Thermal a Grandhotel Pupp. Oba hotely jsou po dobu konání MFF už dávno vyprodané a patrně by jim nestačila ani dvojnásobná kapacita. Obsazeno je i mnoho dalších karlovarských hotelů a penzionů.

Grandhotel Pupp až do konce MFF zrušil dovolené a ke kmenovým zaměstnancům povolal dalších sedm desítek brigádníků. Ještě před zahájením filmové přehlídky budou například ve třetím patře položeny nové koberce a zbrusu nový nábytek dostane také část zvaná Rendez-vous. Už přes měsíc se připravuje hotelová kuchyně a šéfkuchař Jan Pípal dolaďuje jídelníček na zahajovací a závěrečný galavečer. Jako vždy bude plný gastronomických překvapení.

Logo

Obdobný ruch panuje rovněž v hotelu Thermal, který musí při MFF projít vždy velkým náporem. Tady se odehraje většina projekcí, tiskových konferencí a organizační štáb bude odtud řídit veškeré dění. Návštěvníky čeká nejedna novinka. Tou největší je patrně rekonstrukce Velkého sálu, kde bude 4. července festival slavnostně zahájen. Za šest milionů korun v něm byla vyměněna všechna sedadla, položeny nové koberce a instalována moderní audiotechnika.

autor: zdt
Spustit audio