Karlovarští zastupitelé zvolili novou náměstkyni primátorky

10. září 2008
Tento pořad

Karlovy Vary mají novou náměstkyni primátorky která bude odpovědná za kulturu, lázeňství a cestovní ruch. Do této funkce zastupitelé včera zvolili Dagmar Laubovou. Kultura a cestovní ruch patří v Karlových Varech mezi prestižní oblasti, které pozorně sleduje odborná i laická veřejnost. Přes prázdniny ovšem v lázních právě v kultuře panoval poněkud neklid. Na radnici vedoucí odboru kultury chyběl a primátorce chyběl odpovědný náměstek za kulturu. O další podrobnosti požádal Zdeněk Trnka mluvčího karlovarského magistrátu Jakuba Kaválka.

Karlovarské zastupitelstvo v tajné volbě zvolilo novou náměstkyní pro lázeňství a kulturu Dagmar Laubovou. Nahradí Jana Balka, který na funkci rezignoval. Novou náměstkyni čeká jak koordinace kultury, řešení dlouhodobých sporů kolem městského divadla, tak příprava lázeňského statutu města.

Jedním z prvních úkolů náměstkyně bude mimo jiné rozjezd obecně prospěšné společnosti Karlovarské městské divadlo. Podle Loubové má Karlovarské městské divadlo připravenou vizi fungování, která zahrnuje skloubení divadla, symfonického orchestru i malých divadelních scén. Budou najímána představení a uzavírány smlouvy s různými subjekty. Náplň programu by tak měla být daleko pestřejší.

Logo
autor: zdt
Spustit audio