Kapka naděje věnovala Fakultní nemocnici Plzeň přístroje za 800 tisíc korun

28. červen 2016

Dětská klinika Fakultní nemocnice v Plzni dostala dva nové přístroje, které jí ve vybavení dosud chyběly. Pomůžou malým pacientům s vážným onemocněním mozku a poruchami srážení krve. Speciální zdravotní techniku pořídil Nadační fond Kapka naděje a partneři za téměř 800 tisíc korun. Na klinice ji předala zakladatelka a prezidentka fondu Vendula Pizingerová.

Přístroj EEG Inomed-Walter umožňuje kontinuální sledování aktivity mozku. Má velký význam v oblasti diagnostiky a léčby závažných onemocnění a poruch, jako je např. epilepsie, podezření na poškození mozku, úrazy hlavy apod.

Dětská klinika Fakultní nemocnice v Plzni dostala dva nové přístroje. Pomůžou malým pacientům s vážným onemocněním mozku a poruchami srážení krve

Další přístroj slouží k vyšetření funkce trombocytů při poruchách srážení krve u dětí. Je určen především pro malé děti, protože zpracovává nepatrné množství krve a u dětských pacientů není nutné opakovaně krev nabírat. Třetí část daru tvoří sanitární technika, která byla použita na hematoonkologické oddělení a oddělení větších dětí.

„Děkuji všem, kteří se podílejí na rozvoji a modernizaci FN Plzeň. Dary pomáhají k záchraně a uzdravení mnoha lidských životů, taktéž zefektivňují a ulehčují profesionální práci našeho personálu,“ řekl ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Pomůžou malým pacientům s vážným onemocněním mozku a poruchami srážení krve
autor: iko
Spustit audio