Jano, bojuj! Vzkazovali kamarádi moderátorce, která před rokem upadla do kómatu. A ona to nevzdala

26. listopad 2023

Rozhlasová moderátorka Jana Házová patří k těm lidem, kteří kam vejdou, tam vnáší radost, úsměv a lásku. I proto před rokem tolik šokovala zpráva, že je v ohrožení života. Během natáčení jedné z reportáží se jí udělalo špatně a ještě týž den lékaři na neurochirurgické klinice v Hradci Králové bojovali o její život.

Jana Házová, andělská duše vždy s úsměvem na rtech, která by se pro jiné rozdala. A její oddaný manžel Vašek Plecháček, oba rozhlasáci, s kolegy v Českém rozhlase Hradec Králové prožívají radosti i strasti novinářského života už 20 let.

Masívní krvácení do mozku však Janu před rokem z plného zdraví uvěznilo na sedm týdnů v kómatu. Naděje byla malá. Obrovská podpora rodiny, přátel a kolegů, nadstandardní péče na oddělení ARO v nemocnici v Náchodě, ale především Janina nesmírná vůle k životu, to vše jí pomohlo pomalu se navracet zpět.

Jako zázrakem se přes rozsáhlé poškození mozku Jana probudila do plného vědomí, poznávala okolí i rodinu a brzy začala i s rehabilitací ochrnuté levé poloviny těla. Jak sama říká, nikdy si nepřipustila, že by to nešlo a nevzdává se ani po roce.

Všechny zázraky, které moderátorku Janu a její rodinu, včetně dvou malých dětí, během uplynulého roku při léčbě potkaly, pro vás zaznamenala Jiřina Šmídová. Tady jsou. Krásný poslech!

(Další díl nového projektu Českého rozhlasu Hradec Králové s názvem: Neobyčejné příběhy obyčejných lidí)

autoři: Jiřina Šmídová , baj
Spustit audio

Související