Dědictví nebo spor s majitelem bytu? Problémy seniorů v Plzni řeší právník zdarma

4. březen 2014

V Plzni se otevírá bezplatná právní poradna pro seniory. Svým obyvatelům ji nabízí největší, centrální plzeňský obvod. Senioři mohou využívat služeb právní poradny až do prosince, celkem v šestnácti termínech.

Bezplatné právní poradenství nabízí obvod už několik let a podle místostarosty Radislava Neubauera z ČSSD je o ně mezi seniory velký zájem.

„Nejčastěji naše občany zajímá problém dědictví a vztahy mezi nájemci a majiteli bytů,“ popsal místostarosta.

Právní poradenství se týká občanského, rodinného, bytového a dědického práva. Jedná se například o problémy s převodem bytu, placením nájmu, se závětí, společenstvím vlastníků nebo o otázky věcných břemen nebo finančních problémů seniorů jako jsou například půjčky.

„Poradna však není zaměřená na oblast trestně či obchodně právní. Právník nesepisuje smlouvy, ani nezastupuje u soudu,“ doplnil Radislav Neubauer s tím, že právník i v těchto případech poradí, jak problém řešit.

Všichni senioři, kteří by chtěli právní poradnu využít, se ale musí dopředu objednat, a to u paní Olgy Sammerové na telefonním čísle 378 036 472. Podrobné informace najdou zájemci také na webových stránkách úřadu www.plzen3.eu.

autor: čer
Spustit audio