Atletický klub Škoda Plzeň udělal nábor dětí. Zájem byl obrovský

5. září 2019 06:30

Sprint, hod míčkem, skok a opičí dráha. To jsou disciplíny pro děti, které se chtěly stát součástí atletického klubu Škoda Plzeň. Už dopředu bylo jasné, že ne všichni na městském stadionu ve Skvrňanech uspějí. Zájem dětí nebo jejich rodičů totiž několikrát převyšoval možnosti plzeňského klubu.

„Vybereme sto nejnadanějších dětí, které se připojí k těm, které už v klubu jsou,“ říká šéftrenér AK Škoda Plzeň Jiří Pavel. Předškoláci trénují jedenkrát týdně. Dělají všeobecně pohyb a hry, ale učí se už i základním atletickým dovednostem, jako je běh, hod a skok. Postupně přejdou na tréninky dvakrát v týdnu.

O atletiku mají děti v Plzni extrémní zájem. Na nábor atletického klubu AK Škoda Plzeň dorazilo 400 dětí. V areálu městského stadionu absolvovaly čtyři disciplíny

Mladší žactvo trénuje třikrát týdně a tyto děti už absolvují spoustu závodů. „Starší žáci a žákyně se mohou účastnit i mistrovství republiky. Ti nejlepší jsou pak rozdělováni do speciálních tréninkových skupin,“ dodává Jiří Pavel.

Děti nad 12 let mají šanci přijít na atletický stadion kdykoli během tréninků a ukázat, co v nich je. Třeba se do klubu dostanou. Mladší děti musí znovu počkat na další nábor.

autoři: Jan Markup , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio