-
Rychlé doubravecké koláče. Těsto nemusí kynout
Jarní poutě jsou v plném proudu, určitě neuděláte chybu, když upečete správné pouťové koláče. Výhodou tohoto těsta je, že nekyne.
-
Sekaná na smetaně. Zkuste recept z roku 1950
Nejde o žádný výkřik gastronomie. Ale sekanou, když je dobře udělaná a hlavně z kvalitního masa, nikdy neurazíme. Navíc tato je obohacená o dobrou omáčku.
-
Knedlíky plněné tvarohem a zeleninou. Delikatesní kombinace
Vyzkoušejte tuto zajímavou kombinaci ingrediencí. Jedná se o jemné a velmi chutné jídlo.
-
Kuřecí prsíčka se žloutkovou omáčkou. Studená večeře nebo předkrm
Připravíme si báječnou lehkou večeři, při jejíž přípravě ještě upotřebíme zbylá velikonoční vajíčka. Příprava je vemi jednoduchá a výsledek senzační.
-
Lebkuchendocken – tradiční egerlandští šneci z kynutého těsta
Vyzkoušejte na Velikonoce tradiční recept z egerlandské kuchyně. Takzvané lebkuchendocken jsou sice na přípravu poněkud náročnější, výsledek ale stojí za to.
-
Jarní polévka s podmáslím a zastřeným vejcem
Inspirujte se tradiční egerlandskou kuchyní! Šéfkuchař restaurace Na Gruntu Ondřej Kurák nám prozradil jednoduchý recept na jarní polévku s podmáslím a zastřeným vejcem.
-
Švédský dort po česku. Pro sváteční dny jako dělaný
Příprava je sice poněkud náročnější a delší, ale výsledek je opravdu skvělý. Navíc na konci receptu najdete i určitá zjednodušení.
-
Sváteční pečivo s marcipánem. Vyberte si vlastní tvar
Jde o pečivo, které vydrží vláčné několik dní. Těsto se hodí na pečení ve formách, třeba na beránka. Děti mají rády muffinky, z tohoto těsta je také můžeme připravit.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka