Zuby

1. říjen 2001

Čeští zubaři se na nás domluvili. Nechystají však žádný útok proti civilnímu obyvatelstvu se zubními vrtačkami, dlátky a kleštičkami. Naopak, chtějí osvětou v říjnu - měsíci zdravých zubů přispět k tomu, abychom se s těmito nástroji setkávali co nejméně.

A tak se moderátorka Alena Kaliánová dnes v půl šesté odpoledne zeptá vás všech: Co vy na to? - umíte se starat o svůj chrup? Jak je prevence v tomto ohledu důležitá a že stomatolog není žádný strašák, ale mnohdy velmi příjemný člověk a obratný diskutér vás přesvědčí hosté našeho kontaktního pořadu: přednosta stomatologické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň Doc.MUDr. Antonín Zicha, CSc. a jeho kolegyně Doc. MUDr. Vlasta Merglová, CSc., předsedkyně České společnosti pro dětskou stomatologii. Zavolat jim můžete v době vysílání - tedy dnes od 17.30 do 18.00 hodin na číslo 019/74 88 222.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.