ZKD Sušice rozváží nákupy do domácností. Chce, aby lidé zůstali doma

27. únor 2021 17:30, aktualizováno

Původně Západočeské konzumní družstvo Sušice umožňovalo si objednaný nákup z e-shopu vyzvednout na prodejně, nyní nově nabízí rozvoz do domácností. Služba je určena pro všechny, kteří například nechtějí chodit na nákupy mezi lidi.

Zákazníci si mohou na internetovém obchodě objednat vše od ovoce a zeleniny přes uzeniny a mražené nanuky. K připravenému nákupu je vždy přiložena i účtenka. Zákazníci si službu velice chválí. „Teď je ta doba, kdy se bojíme kontaktu, takže i já chodím do obchodu málokdy a výhodou je, že nemusím nosit těžké nákupy v ruce,“ řekla zákaznice paní Němcová, která se o službě dozvěděla na facebooku.

Objednání je velice jednoduché. Zákazníci obdrží vždy email s informacemi o doručení. Západočeské konzumní družstvo zatím rozváží nákupy po Sušici a do okolních obcí v okruhu zhruba deseti kilometrů.

ZKD Sušice svou novou službou rozvozů nákupů reaguje na žádost Sušických zdravotníků, aby lidé omezili sociální kontakty. „Pokud tu možnost máme a provozujeme v Sušici a okolí prodejny Coop, tak rádi tuto službu nabídneme. Je to pro nás nová služba, ale myslím si, že můžeme zákazníkům vyjít vstříc a nákupy jim dovézt,“ sdělil obchodní ředitel ZKD Sušice Radek Kurc.

Vozit by se mohlo i na Kašperskohorsko

„Je to hranice, která je běžná pro normální nákup, takže jsme zde nestanovovali nějakou extrémní výši nebo neodstupňujeme cenu dovážky,“ doplnil Radek Kurc. Zákazníci jsou o této službě informováni zveřejněnou výzvou na facebooku a internetových stránkách ZKD Sušice. Společnost se spojila se Sušickou charitou, která své klienty o službě informuje a předává jim letáčky s nabídkou služby. Službu rozvozů nákupů by chtělo ZKD rozšířit i do dalších lokalit, třeba na Kašperskohorsko.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio