Živnostníkem roku v Karlovarském kraji je K. Šarochová, firmou společnost Praní a čištění z Velké Hleďsebi

23. září 2010

Na 230 firem a 106 podnikatelů se zúčastnilo soutěže Firma roku a Živnostník roku Karlovarského kraje 2010 v okresech Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Slavnostní vyhlášení vítězů krajského kola se konalo včera odpoledne v karlovarském hotelu Sanssouci. Aktuální výsledky má Zdeněk Trnka.

V Karlovarském kraji se stala letos vítězem regionálního kola soutěže Živnostník roku módní návrhářka Kateřina Šarochová z Karlových Varů. Titul Firma roku získala společnost Praní a čištění z Velké Hleďsebe na Mariánskolázeňsku. O účast v soutěži byl i přes krizi, jíž firmy a drobní živnostníci čelí, poměrně značný zájem. Pozitivní je, že řada živnostníků se soutěže účastní opakovaně.

Do krajského finále postoupilo v letošním roce deset živnostníků a stejný počet firem. Porota hodnotila u živnostníků opět hlavně jejich podnikatelské příběhy. Mezi prvními třemi oceněnými byly hned dvě ženy. Druhé místo získala Martina Hanzlová z Karlových Varů, jež provozuje kavárnu s dětským koutkem. Třetí místo v hodnocení poroty obsadil sokolovský řemeslník, obkladač Bohumír Hladík.

Vítězové obou kategorií soutěže postupují do celostátního finále, které se uskuteční 2. prosince v Praze.

autor: zdt
Spustit audio