Začala sezóna Plzeňských farmářských trhů

25. březen 2024 18:30

Plzeňské farmářské trhy zahájily další sezónu. Tradiční prostor mezi radnicí a katedrálou na náměstí Republiky zaplnily v sobotu 23. března desítky stánků s produkty od lokálních farmářů a výrobců.

Sezónní ovoce a zelenina, maso přímo od farmářů, domácí sýry nebo křupavé pečivo – na náměstí Republiky v Plzni se po zimní přestávce opět vrátily tradiční farmářské trhy. Lidé tak měli letos poprvé možnost si u katedrály svatého Bartoloměje opět nakoupit lokální potraviny a další produkty přímo od výrobců.

Trhy organizuje sdružení Envic. To při zahájení hlásilo plnou kapacitu, tedy 58 prodejců. „Atmosféra byla senzační, fronty u stánků dlouhé, a dokud svítilo sluníčko, bylo i hodně nakupujících,“ uvedl hlavní pořadatel Tomáš Popp. „Na letošní sezónu nechystáme příliš novinek ani nemáme moc nových prodejců, napadají mě maximálně čtyři, součástí trhů jsou hlavně prověřené stálice.“

Trhy na náměstí Republiky teď budou probíhat každou sobotu od 8 do 12 hodin, a to až zhruba do poloviny prosince, kromě dnů, kdy se konají velké akce. Veškeré informace najdou zájemci na webu.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio