Za nehodou rychlíku byl zřejmě pokus o pojistný podvod

20. březen 2007

Nehoda rychlíku mezi Vraňany a Cítovem na Mělnicku, při které se těžce zranili dva lidé, byla zřejmě způsobena úmyslně. Vlak včera večer vykolejil po srážce s automobilem na přejezdu. Nové audi tam měli úmyslně postavit tři muži, aby mohli uplatňovat pojistnou událost. Policisté je obvinili z pokusu o pojistný podvod a obecného ohrožení.

Nepojízdné auto na kolejích objevili před půl desátou večer policisté, kteří hned tuto informaci zavolali na nádraží do Vraňan. Výpravčí této stanice ale nedokázal včasně zareagovat. V 21:28 hodin policisté tentokráte telefonovali hasičům, aby auto odstranili. Než přijeli, narazila do něj rychlostí 140 kilometrů v hodině lokomotiva rychlíku.

České dráhy mezitím pokračují v odstraňování následků kolize, která ochromila provoz na trati mezi Prahou a Roudnicí nad Labem. Jak říká mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj, v postiženém regionu je zajištěna náhradní autobusová doprava.

"Podle aktuálního předpokladu by vykolejené vagony měly být odstraněny z jedné traťové koleje kolem 15. hodiny a pak přibližně 10 hodin zabere zprovoznění železniční tratě, což znamená obnovení provozu po jedné traťové koleji někdy v pozdních nočních, případně brzkých ranních hodinách."

autoři: mta , teb , Pavel Pavlas
Spustit audio