VIDEO: Pozná ho někdo? Muž je podezřelý z vloupání do auta

5. říjen 2018 10:04

Policisté obvodního oddělení Hradec Králové 3 řeší od 9. září případ vloupání do vozidla, ke kterému došlo v pravé poledne na veřejně přístupném parkovišti v Malšovicích. Na linku 158 volal muž, že vidí z okna svého bytu nějakého muže, jak se podezřele pohybuje okolo auta. Než stihla policejní hlídka přijet, muž utekl. 

Na místě policisté zjistili, že u zaparkovaného vozidla Huyndai je rozřezán na dveřích u řidiče okolo zámku plech, je utržené madlo, rozbitá výplň okna a jsou odšroubované oba přední světlomety. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 24 tisíc korun.

Vedle parkoviště na opodál stojící budově je nainstalován kamerový systém, který zachytil podezřelého muže víckrát. Poprvé krátce po půlnoci jak si to tam obhlíží, pak dvakrát dopoledne, jak se snaží před krádeží zastříkat kameru. Jelikož byla vysoko a nepomohlo mu vylézt ani na popelnici, nebyla kamera sprejem zasažena.

Pozná ho někdo? Muž je podezřelý z vloupání do auta

Případ řeší policisté jako přečin krádeže a poškození cizí věci, za což může jít pachatel až na dva roky do vězení.

Jelikož se policii do současné doby nepodařilo zjistit totožnost tohoto muže, obrací se na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud ho někdo, i přesto, že muž má přes obličej šátek a na hlavě kšiltovku, pozná, zavolejte na linku 158 nebo se dostavte na jakoukoliv policejní služebnu.

autor: Milan Baják | zdroj: Police ČR

Související