Ve Skalné opravují sportoviště a staví nová dětská hřiště

18. březen 2015

Kromě fotbalu také atletika a plážový volejbal. To vše nabídnou nová sportoviště ve Skalné na Chebsku. Díky dotaci, kterou radnice dostala z evropských fondů, mohly práce začít. Na své si ale přijdou i ti nejmenší. Pro ně město nechá vybudovat dětské hřiště, které tady chybělo. Nové prostory se veřejnosti otevřou už v srpnu.

„Bude zde možnost provozování atletiky a dalších sportů. Vyroste tady také hřiště pro plážový volejbal a z malé budovy by se měla stát nářaďovna, která bude kompletně opravena v rámci tohoto dotačního projektu,“ říká starosta Rita Skalová.

Skalná na Chebsku má sice nové fotbalové hřiště, ostatní sportoviště ale chyběla. „Ta hřiště, která jsme zde měli, jsou ze 70 a 80. let minulého století a samozřejmě už neodpovídají tomu, co očekáváme v současné době,“ doplňuje Skalová.

Novinkou bude bikepark. Půjde o prostor pro náctileté, kteří také rádi nějaký sport provozují. Ten se bude nacházet v prostoru mezi školou a stávajícím asfaltovým hřištěm. Zatím si teenegeři museli vystačit s příkopy jako U rampami. To se ale brzy změní.

Nová dětská hřiště budou rozdělená do dvou částí. Jedna pro ty nejmenší, druhá pro starší. Děti tady najdou lezeckou stěnu nebo lanové centrum.

„Dosud se cvičilo a sportovalo jenom na ploše veřejné a ta v mnoha ohledech nevyhovovala, zejména co se týká atletiky. A uvidíme do budoucna, jak se i atletika stane oblíbenou, protože v programu tělesné výchovy samozřejmě je,“ říká ředitel základní školy Stanislav Hercig.

Rekonstrukce sportovišť a výstavba nového dětského hřiště budou stát zhruba 20 miliónů korun. Větší část ale hradí evropská dotace.

Spustit audio