Tipy na víkend v Pardubickém kraji: souboj leteckých modelů, Mňága a Žďorp, Barbarské hry i hasičská technika

2. květen 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zažijte dopoledne s hasiči v pardubických Automatických mlýnech, zajděte na festival dechové hudby do Čisté u Litomyšle nebo se zúčastněte burzy sadby ve Svinčanech.

 

Do svitavské Cihelny se o víkendu můžete přijít podívat na Světový pohár leteckých modelářů. Soutěžit bude zhruba 70 účastníků ze 16 zemí. Vzdušný souboj modelů můžete sledovat od pátku do neděle vždy od 9 do 17 hodin.

Hasiči v mlýnech

Dopoledne s hasiči můžete zažít v sobotu v pardubických Automatických mlýnech. Hasičské vozy tam budou vystavené od 9 do 12 hodin. Připravená je také ukázka slaňování z budovy sila.

Na dechovku do Čisté

V Čisté u Litomyšle na sobotu naplánovali Májovou křídlovku. Na tento festival dechové hudby můžete vyrazit od 14 do 17 hodin do kulturního domu. K poslechu a tanci zahraje kapela Stříbrňanka.

Za kelty a barbary

V Zemi Keltů v Nasavrkách budou návštěvníci v sobotu od 10 hodin oslavovat svátek Beltine. Od 11 hodin pak začnou Barbarské hry. Budete si moct vyzkoušet lukostřelbu, hod oštěpem, běh se zátěží nebo další historické disciplíny.

Rock ve Fabrice

Kapela Mňága a Žďorp bude mít v sobotu koncert ve Svitavách. Ve Fabrice od 20 hodin uslyšíte rockové hity i jejich novější skladby. 

Mňága a Žďorp v Olomouci, zpěvák Petr Fiala

Zelenina, květiny, semena

V sobotu bude ve Svinčanech burza sadby. Od 14 do 17 hodin tam budete moct vyměnit, prodat nebo koupit zeleninu, květiny nebo semena. Burzu najdete v areálu Zahradnictví Kubelkovi.

Jarní koncert plný swingu

JK Band si můžete přijít poslechnout v neděli do Pardubic. Jarní koncert začne v 19 hodin v Kulturním domě Hronovická. Těšit se můžete na populární a swingové skladby od českých i světových autorů.

Spustit audio

Související