Recepty na svatomartinské posvícení

7. listopad 2023

Kulinářské tipy a triky pro svatomartinské posvícení nabízí Petr Stupka. Zkuste podle jeho receptů nejrychlejší játrovou paštiku, poctivý kaldoun, tedy drůbkovou polévku, pečenou husičku a k ní dvojí zelí a dvojí přílohu a nakonec dušičky a podkůvky pro svatého Martina.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.