Příběhy plzeňského piva

Nový seriál ČRo Plzeň mapující historii i současnost legendárního nápoje – spodně kvašeného ležáku – který se zrodil v Plzni a rozšířil se odtud do celého světa

Reportéři Kulturní redakce Českého rozhlasu Plzeň se vydávají po stopách nejslavnějšího českého nápoje v Plzni. Sledují historickou tradici vaření piva v západočeské metropoli, vývoj technologií i aktuální návaznost na další odvětví jako je např. turistický ruch atd. Autoři jednotlivých dílů vystupují v roli průvodce, který posluchači nabízí informaci zprostředkovanou osobním svědectvím. Cílem každého dílu je vzbudit nejen zájem posluchačů o poslech, ale také touhu poznat představené místo na vlastní oči.

Seriál Příběhy plzeňského piva připravujeme ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem v rámci letošních oslav 170 let od uvaření první várky piva v Plzni.

Připravuje a moderuje: Petra Hynčíková, Dominik Mačas a Petra Kosová.

Historie pořadu:

Příběhy plzeňského piva vysíláme od 7. září 2012.

autor: ČRo Plzeň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.