Převrácená plachetnice a posádka ve vodě. Úspěšná záchranná akce na Rozkoši

6. srpen 2018 11:55

Minulý týden přijali policisté na tísňovou linku volání, že se „uprostřed přehrady“ Rozkoš převrhla jachta. O události byli ihned vyrozuměni policisté z obvodního oddělení v České Skalici, kteří s policejním člunem vyrazili na místo. 

Současně byla o události informována také vodní záchranná služba z Náchoda, která se do akce rovněž aktivně zapojila.

Okradli vodní záchranáře na Rozkoši. Finanční odměnu dostane ten, kdo pomůže věci najít

Dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva ukradli vodním záchranářům na přehradě Rozkoš

Dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. To někdo ukradl vodním záchranářům na přehradě Rozkoš na Náchodsku. Případ šetří policie. Bezpečnost turistů ohrožena není. Záchranáři ale aktuálně nemůžou například cvičit mladé členy.

Na místě, které se nacházelo zhruba 800 metrů od hráze, policisté zjistili, že nikdo z posádky plachtenice není naštěstí zraněn a dále, že pravděpodobně ani nevznikla žádná škoda na majetku.

U převrženého plavidla byl v té době již záchranářský člun, který posádku (jednalo se o tři osoby) vytáhl do bezpečí. Dva muži tak skončili v člunu u záchranářů, třetí na lodi u policistů.

Policisté poté ve spolupráci se záchranáři za pomocí služebního člunu Policie ČR loď zajistili a transportovali do přístaviště.

Převrácená plachetnice a posádka ve vodě. Úspěšná záchranná akce na Rozkoši

A z jakého důvodu vlastně k nehodě došlo? Podle informací posádky tuto kolizi zavinil silný vítr, díky kterému se jachta převrhla.

Naštěstí vše skončilo šťastně a zasahujícím profesionálům patří za jejich výkon poděkování.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související