Pravidla soutěže

30. červen 2014

Základní část soutěže nazvané "Do Říma s Českým rozhlasem Plzeň" probíhá každý všední den od 1. 7. do 18. 7. 2014. Soutěží se 3x za den. V základní části každé soutěžní kolo bude obsahovat jednu soutěžní otázku, její správné zodpovězení posune vítěze základního kola do finálové části soutěže. Finále proběhne v sobotu 26. 7. 2014 od 11 hodin, v budově Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru 10, Plzeň.

Úkolem soutěžících základní části soutěže je zodpovědět správně na položené otázky. Musí odpovídat jednoznačně bez možností nápovědy. V případě, že posluchač zodpoví otázku správně, postupuje do finálové části této soutěže, označené jako "Velké finále".

Úkolem soutěžících Velkého finále je správně zodpovědět otázky písemného kvízu. Tři soutěžící, kteří uspějí nejlépe – výsledky jejich kvízu budou obsahovat nejvíce správných odpovědí - se utkají o vítězství v celé soutěži.

Výhru obdrží v podobě propagačních předmětů Českého rozhlasu každý postupující ze základní části, který se osobně zúčastní Velkého finále v budově Českého rozhlasu Plzeň, náměstí Míru 10, Plzeň.

Vítěz celé soutěže získá od Českého rozhlasu hlavní cenu, kterou je pětidenní zájezd pro dvě osoby do Říma, s termínem dle vlastního výběru, v hodnotě 15.000,- Kč.

Všechny výhry budou předány bezprostředně po velkém finále 26. 7. 2014, v budově Českého rozhlasu, náměstí Míru 10, Plzeň.

Každý se může soutěže zúčastnit pouze jednou! Pokud provozovatel soutěže zjistí, že soutěžící porušil toto pravidlo, má právo jej ze soutěže vyloučit. Porušením tohoto pravidla soutěžící současně ztrácí jakýkoliv nárok na výhru.

Soutěže se může zúčastnit pouze fyzická osoba způsobilá k právním úkonům starší 15 let, která souhlasí s těmito pravidly. V případě, že to vyžaduje právní řád ČR a EU, je nezletilý soutěžící povinen zajistit si potřebný souhlas svého zákonného zástupce.

Každý svou účastí v této soutěži prohlašuje, že souhlasí s účastní své osoby ve Velkém finále v budově Českého rozhlasu Plzeň, náměstí Míru 10, Plzeň; bezplatným a bezvýhradným účinkováním v živém vysílání Českého rozhlasu Plzeň dne 26.7. 2014 a pokud vyhraje některou z cen, může být ve vysílání a na internetových stránkách Českého rozhlasu zveřejněno jeho jméno, obec kde bydlí a fotografie.

Z účasti v soutěži jsou vyloučeny osoby v pracovním nebo jiném obdobném poměru k pořadateli nebo společnostem podílejícím se na přípravě, organizaci nebo provozu celé soutěže, jakož i jejich rodinní příslušníci.

Organizátorem a provozovatelem soutěže je Český rozhlas.

autor: ČRo Plzeň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.