Polévky klasické, starodávné, z Česka, ale také z celého světa

Chlebová polévka, zelnice, japonský vývar z kořenové zeleniny, thajská omeletová, boršč... Na polévky se tentokrát ve svém Kuchařském čarování zaměřil kulinář Petr Stupka. Inspirujte se jeho vyprávěním o polévkách klasických, starodávných, českých, ale také z celého světa.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Polévka zelnice

    Starodávný recept na polévku z kysaného zelí přijde v zimním čase k chuti. V době chřipkových a jiných epidemií vám navíc pomůže posílit imunitu.

  • Rychlý boršč s červenou řepou

    Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. Pokud ale vyzkoušíte variantu podle kulináře Petra Stupky, budete mít polévku hotovou za pouhých třicet minut.

  • Blesková pórková polévka se sýrem a kmínová praženka

    Polévka je grunt, říkaly babičky. O tom, že konzumace polévek přináší samá pozitiva, je přesvědčen i kuchař Petr Stupka. Příprava některých z nich ani nezabere moc času.